Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Konu, 'Turşular' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Kış ayı yaklaşıyor ve kışlık erzaklar hazırlanmaya başlıyor. Kış aylarında kuru baklagillerle beraber tam bir lezzet uyumu sağlayacağınız salatalık turşusu benim kış aylarında en çok sevdiğim turşu çeşitleri arasında yer almaktadır.

    Malzemeler:
    2 litre su
    1,5 bardak üzüm sirkesi
    1,5 bardak iri taneli kaya tuzu (salamura tuz)
    Salatalık turşusu için öncelikle turşu yapımı için alınan salatalıklardan almanız gerekmektedir. Salatalıkları yıkayıp güzelce temizledikten sonra çizik atarak bir kabın içerisine koyabilirsiniz. Salatalıklara çizik atılma sebepleri olarak sirkenin salatalığa iyi işlemesini sağlamaktan geçmektedir. Salatalıkların arasında nohut taneleri ve sarımsaklar eklenerek kavanoza dizme işlemi gerçekleştirilir. Ayrıca limon dilimleri ve taze nane yapraklarından yararlanarak kavanoza turşuluk salatalıkların dizilme işlemi gerçekleştirilir. Tüm malzemeler kavanoza yerleştirildikten sonra turşu suyunu hazırlama işlemine geçilir. 2 litre suyun içerisine iri tuz atılarak karıştırılır. Ardından içine üzüm sirkesi ilave edilir. Yumurta turşu suyunun içinde yüzdüğü sürece turşu suyunun kıvamı hazırlanmış olur. Maydanoz demeti ile kavanozu kapatma işlemi gerçekleştirerek turşu yapımının son aşaması tamamlanır. Salatalık turşunuz 3 ya da 4 hafta içinde olmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.
     
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Turşu candir ya can.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş