Saksı Kebabı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Saksı Kebabı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı et
    10 adet iri patlıcan
    3 adet kuru soğan
    3 adet domates
    3 adet yeşil biber
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet kesmeşeker
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları çizgili, yani bir siyah bir beyaz olacak şekilde soyun. Ortadan ikiye kesip tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Ateşten aldığınız patlıcanların içini kaşıkla oyup bekletin.

    Margarini tencerede eritin, kuşbaşı etleri atın. Etler suyunu bırakıp çekince zar şeklinde doğranmış soğanları, karabiber ve tuz atıp kavurun. Üzerine yeşil biber ve domates doğrayıp et yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanların oyulan kısımlarından çıkan parçaları da ilave edip karıştırın.

    Oyduğunuz patlıcanların içine, hazırladığınız malzemeden doldurup tepsiye dik olarak dizin. 2 bardak suyun içine salça, şeker ve tuz atın karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
     
  2. s

    sevgi_30 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. a

    arzutugce Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. L

    LEYLA06 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. _

    __karanfil__ Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. eLiZa

    eLiZa Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  7. çalıkuşu27

    çalıkuşu27 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş