Sakızlı Çörek nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Sakızlı Çörek
    Malzemeler
    1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış tereyağı
    1 su bardağı süt
    Yarım su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız, kabartma kapasitesini arttırır)
    Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
    3-4 adet, diş kadar damla sakızı (fazlası hamuru acılaştırır)

    Üzeri İçin;
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı çörek otu

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içine yağı, sütü ve suyu koyup, dövülmüş damla sakızı ve tuzu ekleyelim.

    Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.

    Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım.

    Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yaklaşık 15 cm boyunda yuvarlak çubuklar yapalım.

    Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim. Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz.

    Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim.

    Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim.

    Üzerlerine çörek otu serpiştirip, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim.

    30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz.
     
  2. z

    zuhal Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. M

    Mabedimsin Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. n

    nisa Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. melisa

    melisa Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş