Sakallı Poğoça

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1 yumurtanın akı
    2. 1 su bardağı yoğurt
    3. 1 çay bardağı sıvı yağ
    4. 1 paket kuru (instant) maya
    5. 1 tatlı kaşığı tuz
    6. 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
    7. aldığı kadar un
    8. harcı için:
    9. ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir
    10. ince kıyılmış maydanoz
    11. üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı
    Instructions:
    1. [​IMG]
    2. 1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın. Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın. 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün. Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın. AFİYET OLSUN
     
Benzer Konular
  1. Hatice
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    530
  2. Hatice
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    598
  3. Nehir
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    5.501
  4. Elma
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    2.484
  5. elmakurdu
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    3.144
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş