Sahanda Kuzu Pirzola (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    [​IMG]
    Sahanda Kuzu Pirzola (4 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    8 adet kalem pirzola
    Yarım çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı salça
    12 adet arpacık soğanı
    12 adet ayva dilimi
    Yarım çay kaşığı zencefil
    Yarım çay kaşığı kekik
    10 adet tane karabiber
    1 su bardağı su
    Karabiber, tuz
    Kızartmak için: Sıvı yağ


    Yemeğin Tarifi
    Etleri, tuz ve karabiberle ovun. Sonra pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun. Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün.

    Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını koyup hafifçe soteleyin. Pirzolaların üzerine ilave edin. Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin. Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin. Tuzunu ayarlayın. Tane karabiberleri serpin, 1 su bardağı suyu ilave edin.

    Hızlı ateşte 15 dakika pişirip, servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    sahadan kuzu pirzola super bir yemektir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş