Sağlıklı Kandil Simidi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Sağlıklı Kandil Simidi tarifi ile hem çocuklarınız hemde sevdiklerinizle keyifli bir pazar sabahına hazırlanabilirsiniz.

    Siz de kandil simidini benim kadar çok seviyorsanız bu tarifi hep beraber hazırlamaya ne dersiniz?
    [​IMG]
    Kandil Simidi Malzemeleri:

    1 kaşık yoğurt

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 tatlı kaşığı mahlep

    1 yemek kaşığı sirke

    1 yumurta

    200 gram tam buğday unu

    Tuz

    Susam

    Kandil Simidinin Hazırlanışı:

    Malzemeler içerisinde yer alan kuru malzemeleri karıştırın. Yumurta akı ve sarısı birbirinden ayrılır. Yumurta sarısını da malzemelere karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletin ve fırını 180 derece de ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan aldığınız küçük parçaları simit şekline getirdikten sonra yumurta akına ve ardından susama batırın. Yaklaşık 20 dakika boyunca pişirdikten sonra kandil simitleriniz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş