Safranlı Tavuk

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Safranlı Tavuk hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    4 adet tavuk göğüs eti
    2 su bardağı mantar
    3 diş sarmısak
    2 tatlı kaşığı safran
    1 adet kuru soğan
    3 yemek kaşığı sıvıyağı
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.

    Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun. Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Tavuk etinin üzerinde safran çok şık durur
     
  3. m

    myhazal83 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. p

    pamuk prenses Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. a

    azrail917 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş