Safranlı pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    15 bardak Amerikan Pirinci

    2 çorba kaşığı safran

    2 çorba kaşığı kuşüzümü

    1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi

    1/2 demet dereotu

    2 yemek kaşığı soya yağı

    Yeterince tuz ve karabiber



    HAZIRLANIŞI

    Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Amerikan pirinci nasıl oluyor canım ? Baldo türümü ?
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Guzel oluyor mu bu pilav ? Tadina bakan varmi acaba?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş