Safranlı Pilav nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Safranlı Pilav hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı safran
    3 su bardağı su
    Tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın.

    Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
     
  2. s

    s_yumruk Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. b

    berivan acar Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. M
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    1.512
  2. A
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    774
  3. Nehir
    Yanıtlar:
    5
    Okunma:
    1.113
  4. f
    Yanıtlar:
    4
    Okunma:
    979
  5. a
    Yanıtlar:
    5
    Okunma:
    853

Sayfayı Paylaş