Safranlı Karides

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Sotelenmiş roka ve limon sos ile (2 kişilik)

    Malzemeler:

    4 adet karides

    Yaprak safran

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yarım limonun suyu

    Tuz, karabiber

    Sote roka için:

    60 gr roka

    Birkaç yaprak kişniş

    Birkaç yaprak taze maydanoz

    1 adet domates

    1 diş sarımsak püresi

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Birkaç damla limon suyu

    Sumak, tarçın, tuz, karabiber

    Limon sosu için:

    Yarım portakal

    Yarım pembe greyfurt

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yarım limon suyu

    Safran yaprakları

    Tuz, karabiber

    Garnitür için: 2 adet kurutulmuş, portakal dilimi, kişniş yaprağı,1 yemek kaşığı zeytin ezmesi Hazırlanışı: Karidesler ayıklanarak temizlenir. Yaprak safran, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile karidesler yaklaşık iki saat kadar marine edilir. Az miktar yağda çok az kızartılarak hafif bir şekilde pişirilir.

    Kişniş, taze maydanoz, ince doğranmış domates, sarımsak püresi, zeytinyağı, limon suyu, sumak, tarçın, tuz ve karabiber ile roka yaprakları kızgın bir tavada hızlı bir şekilde sote edilir.Sos için portakal ve greyfurt kesilir. Bir kâse içerisinde portakal dilimleri, pembe greyfurt, zeytinyağı, limon suyu, safran, tuz ve karabiber karıştırılarak limonun kendisi de ilave edilir. Bir gün soğuk dolapta dinlendirilir. Sotelenmiş roka bir kalıp yardımıyla tabağın ortasına konur. Üzerine iki adet sotelenmiş karides yerleştirilir. Üzerine sos ve tabağın yanına zeytin ezmesi ilave edilir. Kurutulmuş portakal dilimleri ve kişniş ile tabak süslenir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Karidesin safranlısı daha leziz olmuş, yanındaki mezelerde güzel.
     
  3. N

    Narin Yeni Üye

    Benim damak zevkime uymadigi kesin. Ama yinede guzele benziyor, hehe.
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Sebzeli Karides Fırında

    Malzemeler
    Karides balığı
    Tuz(istediğiniz kadar)
    Karabiber(istediğiniz kadar)
    2 adet domates
    1 adet biber
    1 tutam kırmızı biber
    2 adet havuç(rendelenmiş)
    1 adet patlıcan
    1 tutam nane
    1 tutam kekik
    Tarçın(istediğiniz kadar)
    Hazırlanışı
    Karidesleri tepsiye dizip,üzerine tuz,karabiber,kırmızı biber,nane,kekik,tarçın ilave ediniz.

    Karidesin yanlarına patlican,havuç,biber, domates koyunuz.Ondan sonra fırına atınız.Piştikten sonra afiyetle yiyiniz.

    Bize bu tarifi Kıbrıs tan yollayan Lale hanıma teşekkür ederiz.
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    safran soslu karides tarifinide eklerseniz çok zengin bir sofra olacak..
     
  6. i

    irem Yeni Üye

    Karidesi çok seviyorum ama safranlısını hiç denemedim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş