Saçaklı Mantı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Saçaklı Mantı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 paket köy eriştesi
    4 su bardağı tavuk suyu
    1 adet tavuk
    1 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Önce tavuğu iyice yıkayın, tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. Ayrıca bir kuru soğanı da kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra, bütün olarak tavuğun suyuna bırakın. Tuzunu ekip, tencereyi ateşe koyun. Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpükleri el kevgiriyle alın.



    Pişen tavuğu bir tabağa alıp, suyunu tel süzgeçten geçirin. Soğanı atabilirsiniz. Tercihen teflon bir tencereye erişteleri koyun. Eriştelerin üzerini geçecek kadar, kaynar tavuk suyunu ekleyin. Tavuğun derisini sıyırıp, kemiklerini çıkarmadan iri parçalara ayırın, tencereye ekleyin. Erişteler tüm suyu çekinceye dek, orta ateşte pişirin. Karabiberini ekip ateşten alın.
     
  2. z

    zeyhal Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. g

    gulizar Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş