Sac Sırını

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Sac Sırını çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 paket lavaş ekmeği

    Yoğurtlu sos için;
    4 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı su
    6-7 diş sarımsak

    Üzeri için;
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

    Yemeğin Tarifi
    Aslında sırın un, su ve tuzla yoğurulan hamurdan yapılan ve sacda pişirilen yufkalarla hazırlanır. Ancak günümüzde her kentte satılan lavaş (tandır) ekmeğiyle de yapılıyor. Biz de o yoldan gidiyoruz.



    Tandır ekmeklerini rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesin. Derin bir kasede dövülmüş sarmısakları ve ayranı karıştırın. Ayranı verdiğimiz ölçüde su ve yoğurtla hazırlayın. Küçük rulolar halinde kestiğiniz tandır ekmeklerini sarmısaklı ayrana bulayıp, bir tepsiye dizin. Orta derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirerek servis yapın. Isterseniz yağ erirken içine kırmızı pul biber de atabilirsiniz.
     
  2. g

    gulseren demirci Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. m

    müncübe Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. e

    esrarengiz Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. s

    seven22 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  7. a

    ayşe44 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş