Sac Mayalısı

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Sac Mayalısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı kuru maya
    1 yemek kaşığı toz şeker
    3 yemek kaşığı sıvıyağı
    6 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz
    Açmak İçin
    Yarım su bardağı un

    Yemeğin Tarifi
    Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuz, sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun.



    Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin.



    İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın.



    Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın.



    Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın).
     
  2. m

    mirayenya Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. c

    cisem Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. k

    kadersiz Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. b

    beyza ayyuz Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. n

    nazan bekret Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  7. f

    fulyakc Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  8. i

    inadına42 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş