Ruşeym Buğday özü

Konu, 'O | Ö | P | R' kısmında I$ık tarafından paylaşıldı.

  1. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Ruşeym Buğday özünün cilte ve sair azalara faydalarını anlatan bir haber
    [​IMG]
    Buğdayın 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilebilen vitamin deposu ruşeym, gramlık paketlerle satışa sunuluyor.


    Bozulmayı hızlandırdığı için un üretimi sırasında ayrıştırılan 'buğdayın embriyosu' olarak nitelendirilen ürünün raf ömrü, nem oranı düşürülerek artırılıyor.

    Adana'da yarım asırdır faaliyet gösteren Karşıyaka Un Fabrikası Dış Ticaret Müdürü Göktay Dönmez, E vitamini deposu ruşeymin dünyada 'wheat germ' adıyla çok yaygın olduğunu söyledi. Ruşeym için 'buğdayın tepesindeki embriyo' tanımlamasını yapan Dönmez, bu maddenin tohumun üremesi ve çimlenmesini sağladığını belirterek, "Bu öz, adeta buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır." dedi. 'Doğanın altın sırrı' ifadesiyle sunumunu yaptıkları ruşeymin lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin olduğunu anlatan Göktay Dönmez, bu ürünün kullanımı ve dolayısıyla tüketimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını bildirdi. Ruşeymi son iki yıldır 250'şer gramlık paketlerde hazırlayarak piyasaya sürdüklerini kaydeden Dönmez, şöyle konuştu: "Avrupa ülkeleri ve ABD'de tüketimi oldukça yaygın olan ruşeym, dayanıklılık süresi çok düşük olduğu için un üretimi sırasında kepekle birlikte ayrıştırılıyor. Biz bu maddeyi özel işlemden geçirdikten sonra çerez kurutma makinesinde belirli bir ısıdan geçirip raf ömrünü uzatıyoruz. Önce poşete, daha sonra özel olarak yaptırdığımız kutularla ambalajlayıp, marketlerde satışa sunuyoruz. Pazar olanaklarını genişletme çabasında olduğumuz bu süreçte ürün, 250'şer gramlık paketlerde ve 5 YTL'den satışa sunuluyor."

    Ruşeym nelere faydalı?

    Kanseri önler, cildi güzelleştirir
    İçerdiği E vitamini sayesinde yaşlılığı geciktirici, hücre dayanıklılığını artırıcı, bağışıklık sistemini destekleyici ve kanseri önleyici etkisi vardır.

    Koroner kalp hastalığı riskini azaltır, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur.

    Sinir sistemi hastalıklarını düzenler.

    Katarakt oluşumunu geciktirir.

    Cildi güzelleştirip kırışıklıkları önler.

    Kısırlık tedavisinde etkindir.

    Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabilir, taze ya da kuru meyveye ilave edilebilir. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilebilir.

    Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanılabilir.

    samanyoluhaber
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Nehir

    Nehir Admin Yetkili Kişi

    yoğurt ve meyve parçalarıyla harika bir yiyecek üstelik besleyici ve doyurucu.
     
  3. sailormoon

    sailormoon Member

    Ruşeymin katkıları çok fazla bildiginiz gibi buğday insanların hayatında vazgecilmez gıdaları toplamakta.
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    İŞTE YAŞAM KAYNAĞI RUŞEYM

    Ruşeym aslında hepimizin çok yakından tanıdığı BUĞDAY’ın embriyosudur.

    Ruşeym buğday başağının alt kısmında bulunur
    ve buğdayın “tüm besin değerlerini” taşır.

    RUŞEYM’İN BESLEYİCİ DEĞERİ
    ÇOK YÜKSEKTİR!

    RUŞEYM TAM BİR VİTAMİN,
    VE MİNERAL DEPOSUDUR.
    BUNUN YANINDA BİR ÇOK
    HASTALIĞI ÖNLEMEDE
    ETKİLİ AMİNOASİT VE OMEGA 3-6-9 YAĞ
    ASİTLERİ İÇERİR.

    NSAN VÜCUDU İÇİN GEREKLİ OLAN TEMEL BESİNLER NELERDİR?

    VİTAMİNLER

    MİNARALLER

    AMİNOASİTLER

    DOYMAMIŞ YAĞLAR

    Tüm bu gerekli maddelerin ve daha da fazlasının RUŞEYM’in
    doğal içeriğinde olduğunu biliyor muydunuz?

    PEKİ BİZLER BU ÖNEMLİ BESİN MADDESİNİ YETERİNCE KULLANIYOR MUYUZ

    HAYIR!

    TÜM DÜNYADA SAĞLIKSIZ OLDUĞU KABUL EDİLMESİNE RAĞMEN ÜLKEMİZDEKİ BEYAZ EKMEK ALIŞKANLIĞINDAN DOLAYI EKMEK UNU YAPILIRKEN RUŞEYM MAALESEF AYRILMAKTADIR.

    BUĞDAY, RUŞEYMLE BİRLİKTE KLASİK YÖNTEMLE ÖĞÜTÜLDÜĞÜNDE, RUŞEYMİN İÇERDİĞİ BESLEYİCİ YAĞLAR 2-3 GÜN İÇİNDE BOZULMAKTA ve UNU ACILAŞTIRMAKTADIR.

    BU YÜZDEN UN FABRİKALARINDA
    RUŞEYM AYRILIR, KULLANILMAZ.

    İŞTE BU NEDENLE BEYAZ EKMEĞİN
    BESLEYİCİ DEĞERİ YOK DENECEK
    KADAR AZDIR.

    NE YAZIK Kİ, BİZİM RUŞEYME
    EN KOLAY ULAŞACAĞIMIZ
    YER OLMASI GEREKEN
    EKMEĞİN İÇİNDE

    YOKTUR!

    YEDİĞİMİZ EKMEKLER
    RUŞEYMSİZ OLDUĞU İÇİN
    SADECE KARIN DOYURMAYA YARAMAKTADIR.

    PEKİ BESLENMEDE BU KADAR ÖNEMLİ
    MADDELERİ İÇEREN RUŞEYMİ EN ÇOK
    TÜKETTİĞİMİZ EKMEKLE BULUŞTURMAK İÇİN
    NE YAPMALIYIZ?

    YAPILACAK ŞEY RUŞEYMİN BESLEYİCİ YAPISINI BOZMADAN AYRIŞTIRIP EKMEĞİN İÇİNE KATMAKTIR.

    BU İŞLEM İÇİN DÜNYADA BİLİNEN EN İLERİ TEKNOLOJİ SUPERCRITICAL CO2 AYRIŞTIRMA YÖNTEMİDİR.

    TÜBİTAK 2006 YILINDA TÜRKİYEDE YENİ TEKNOLOJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE SUPERCRİTİCAL CO2 TEKNOLOJİSİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASININ ALTYAPISINI HAZIRLAMIŞTIR.

    ARTIK BU TEKNOLOJİ SAYESİNDE BU DEĞERLİ BESİN HAZİNESİ SAĞLIKLI BESLENMEMİZİN HER ALANINA YAYILIYOR VE YAYILMAYA DEVAM EDECEK.

    RUŞEYMİ BİRAZ DAHA YAKINDAN
    TANIYALIM

    RUŞEYMİN YAPISINDA
    18 AMİNO ASİT
    10’DAN FAZLA VİTAMİN
    8 MİNERAL 913 PROTEİN BİLEŞİMİ
    OMEGA 3
    OMEGA 6
    OMEGA 9 YAĞ ASİTLERİ PREBİYOTİK ENZİMLER
    BULUNUR

    RUŞEYMDE BULUNAN BAZI VİTAMİNLER:

    A • B1 • B2
    • B3 • B5 • B6
    • C • D • E
    • FOLİK ASİT
    • SELENYUM
    • KO-Enzime Q10

    MİNERALLER:

    FOSFOR • SODYUM
    • ÇİNKO • KALSİYUM
    • MAGNEZYUM • DEMİR
    • MANGANEZ • POTASYUM

    AMİNOASİTLER:

    TRİPTOFAN
    TREONİN İZOLÖSİN
    SİSTİN
    TİROZİN
    ARGİNİN
    FENİL ALANİN
    GLUTAMİK ASİT
    ASPARTİK ASİT
    • LİZİN • HİSTİDİN
    • ALANİN
    • LÖSİN
    • GLİSİN
    • PROLİN
    • SERİN
    • VALİN
    • METODİN

    BU İÇERİKLERİN HEPSİ DE RUŞEYM İÇİNDE
    DOĞAL
    OLARAK BULUNUR
    YAPAY OLANLARA GÖRE TAM
    2 KAT
    FAZLA ETKİLİDİR!

    Ekmek, ülkemizde başlıca gıda konumundadır. Günde kişi başına ortalama 350 gram ekmek tüketilir. Günlük kalorinin yaklaşık %40’ı ekmekten karşılanır.
    Doğal olarak ekmeğin besin ögesi gereksinimlerinin %40′ını karşılaması gerekir. Oysa anlattığımız nedenlerden dolayı durum farklıdır.
    Bu yetersizliğin sonucu; gebe kadınların %39′unda B2, %81 ‘inde B12, %76′sında folik asit,%72′sinde çinko eksikliği;
    Emziren annelerin %43′ünde B2, %36′sında B6, %60′ında B12, %73′ünde folik asit eksikliği;
    Okul çocuklarının %90′lnda B2, %83′ünde B6 eksikliği görülmektedir.
    Bu durumun çoçuklarda ve gençlerde fiziksel gelişmeye, kavrama yeteneğine, yetişkinlerde çalışma verimine ve insan sağlığına olumsuz yansıması kaçınılmazdır.

    DOĞAL BİR ÜRÜN OLAN RUŞEYM
    ARTIK ÜLKEMİZDE DE UYGULANABİLEN TEKNOLOJİLER İLE
    EKMEĞİMİZİN İÇİNDE YER
    ALABİLECEK
    DURUMA
    GELMİŞTİR.

    DAHA
    SAĞLIKLI
    GELECEK
    ADINA LÜTFEN
    SİZ VE SEVDİKLERİNİZ İÇİN SAĞLIKLI VE BESLEYİCİ EKMEK
    TÜRÜ OLAN
    RUŞEYM’Lİ EKMEĞİ TERCİH EDİNİZ!

    YEDİKLERİMİZ

    İLACIMIZ,

    İLACIMIZ

    YEDİKLERİMİZ

    OLMALIDIR.

    RUŞEYMLİ EKMEK!
    GERÇEK
    SAĞLIKLI
    EKMEK!

    Ruşeym

    Ruşeymin kelime anlamı bakımından buğday özü yerine kullanılmaktadır.Ruşeyminin üretilmesi çok kolay sayılmaz.Buğdaydan un elde edildiğini biliyoruz.İşte un elde edilirken özel yöntemler sayesinde 1 tondan sadece 1 kilo ruşeymin elde edilebilmektedir.Bu da ruşeymini özel ve pahalı yapmaktadır.Ruşeymini gramlarla satılmasına neden olmaktadır.Ayrıca ruşeymin e vitamini bakımından son derecede zengindir.
    Ruşeymin faydaları
    -Ruşeymin cinsel uyarıcıdır.
    -Ruşeyminin kalp için son derece faydalı özellikleri bulunur.Kronik kalp sorunlarına yakalanma riskini azaltır.
    -Kanser önleyicidir.
    -Yaşlılığın olumsuz etkilerini geciktirir.
    -Çocuk sahibi olmakta sıkıntı çekenler için yanı kısırlık problemi yaşayanlar için ruşeyminin faydası bulunuyor.
    -Her yaştan kişinin rahatlıkla kullanabileceği ruşeymini yemeklerde baharat yerine rahatlıkla ruşeymi kullanabilirsiniz.
    -Bağışıklık sistemini güçlendirir.
     
  5. Muhibbi

    Muhibbi Active Member

    rüşeym. arapça oğulcuk, embriyon, tohum özü.
     
  6. Şaban

    Şaban Active Member

    bunun yulaf için olanı (yulaf kepeği) için marka yapmışlar adını da ru-sheim koymuşlar. böyle yabancı gibi olunca kaliteli oluyodur algısıylan yapılan bişi sanırım emin değilim.
     
  7. Şuşu

    Şuşu Member

    Son zamanlarda ruşeym fazlaca rağbet görüyor
     
Benzer Konular
  1. yosun
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    733
  2. yosun
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    719
  3. Almira
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    422
  4. Almira
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    533
  5. Almira
    Yanıtlar:
    0
    Okunma:
    512
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. buğday özütü

    ,
  2. ruşen unu nedir

    ,
  3. bugday ozu yaginin faydalari

    ,
  4. ruhsenli ekmek,
  5. bugday ruseninin faydasi,
  6. bugday ozunun faydalari