Rus Mutfağı ve Özellikleri

Konu, 'Rus Mutfağı' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Admin Yetkili Kişi

    [​IMG]

    Rusya'nın iki özel tadı havyar ve votka... Tatlı, limonlu, sert votkalar en meşhur olanları...

    Havyar; dişi mersinbalığının döllenmemiş yumurtasından elde ediliyor ve birçok çeşidi Rusya'ya özgü şekilde ikram ediliyor. Taze havyar yani Malossol ve Beluga gibi çok nadir bulunan havyar çeşitlerinin tadına Rusya'da bakabilirsiniz. 'Birinciki' adı verilen krepin içine sarılarak yenen kırmızı havyar ise Rusya'ya özgü bir başka lezzet...

    Rus yemeklerine lezzet katan en önemli malzeme ise çeşit çeşit baharatlar. Anason, dereotu, soğan, tarçın, karabiber gibi çeşitli baharatlar ile Rus Mutfağı'nda değişik tatlar ortaya çıkmış... Mutlaka denemelisiniz!

Sayfayı Paylaş