Resimli Sütlü Tatlı Tarifleri

Konu, 'Tatlılar' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    En Yeni Resimli Sütlü Tatlı Tarifleri
    Resimli Tatlı Tarifleri Sütle Yapılan

    Süt ve süt ürünleri ile yapılan tatlılar hem hafif, hemde sağlıklı oluyır, Evinde tatlı yapmayı seven bay, bayanlar sizlere birkaç sütlü tatlının yapılışını internetten derlenmiş olarak sunuyoruz.

    Muzlu Karamelli Puding Yapılışı ve Malzemeleri
    [​IMG]

    1 paket kakaolu puding
    3 su bardağı süt
    4 adet muz
    3 dilim kakaolu kek

    Karamel için
    1 çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı soğuk su

    Süslemek için
    Hindistancevizi

    Yapılışı

    Bir tencereye süt ve pudingi alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Puding koyulaşınca altını kapatıp soğuması için kenara alın. Arasıra karıştırarak 5 dakika kadar soğutun. Kekleri elinizde ufalayıp pudinge karıştırın. 2 adet muzu dilimleyip malzemeye ilave edin. Karışımı kuplara ya da dilediğiniz kaplara pay edin. Süsleme işlemi için kupların ağız kısmında 2 parmak kadar mesafe bırakın. Karamel için tozşekeri bir tavaya koyup ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırarak eritin. Tamamen eriyip kahverengi bir renk aldığında kenara alın. Soğuk suyu üstüne dökün. Ocağa oturtun ve yine arasıra karıştırıp soğuk su yüzünden sertleşen tozşekerin erimesini sağlayın. Kalan muzu soyup dilimleyin. Kupların üzerini kalan 2 adet muz ve hindistancevizi ile süsleyin. En üste karamel gezdirip servis yapın.

    Supangle

    Supangle için gerekli olan malzemeler

    4 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
    1 paket vanilya
    1 paket bitter çikolata
    1 yumurta
    antep fıstığı
    hindistan çevizi

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

    Sütlaç

    Malzemeler

    4 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    2 yemek kaşığı nişasta
    1/2 su bardağı pirinç
    1 buçuk su bardağı su
    1 parça damla sakızı
    1 adet yumurta sarısı

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede 1 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak haşlayın. Gerekirse daha fazla su ilave edin. Süt, tozşeker, bir parça tozşeker ile dövülmüş cam sakızını başka bir tencereye koyarak kaynatın. Pirinçler haşlanınca tahta kaşığın tersi ile veya büyük çatalla pirinç tanelerini biraz ezin. Sutlu karışım kaynayınca haşlanmış pirinci ilave edip karıştırın. Nişasta ve yumurta sarısını az miktarda su ile pürüzsüz olana dek karıştırın. İnce şekilde dökerek sutlu karışıma yedirin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Güveçlere paylaştırın. İsterseniz yüksek ısıdaki fırında içi yarıya kadar su dolu ısıya dayanıklı bir tepsiye sütlaçları yerleştirip üstleri kızarana kadar fırınlayın. Ya da fırınlamadan sütlaçlarınız soğuduktan sonra tarçın serperek servise hazır hale getirin.

    Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

    Malzemeler:

    1 Lt. Süt
    9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
    8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
    1 Adet Muz
    1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
    Tarçın (üzerini süslemek için)

    [​IMG]

    Yapılışı

    Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
    Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
    (yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
    Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
    Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
    Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin.

    BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

    Malzemeler

    Bir litre süt
    300 gr. toz şeker
    3 adet yumurta
    2 kaşık mısır unu hülâsası
    Vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    100 gr. bisküvi.

    [​IMG]

    Yapılışı
    Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir.

    Bisküvi pasta

    Malzemeler
    125 gr. Tereyağı
    60 ml. Kakao
    75 ml. Toz şeker
    1 yumurta
    100 gr. Pötibör bisküvi
    isteğe göre çikolata sos

    [​IMG]

    Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın.

    Pratik Tatlı

    Malzemeler
    1) 1/2 su bardağı şeker
    2) 1/2 su bardağı fındık içi
    3) 2 çay kaşığı tarçın
    4) 4 ad büyük elma
    5) 1 paket petibör bisküvi
    6) 1 paket muzlu puding

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım. Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım. Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım. Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding. Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

    Hepsi çok güzel ve denenmiş tarifler kolay gelsin sevgili hanımlar Afiyet olsun
     
  2. E

    Elif Dilara Yeni Üye

    Sütlü tatlılara asla hayır demiyorum süper bir lezzet
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş