Resimli Şekerpare Tarifi

Konu, 'Tatlılar' kısmında Gülveren tarafından paylaşıldı.

  1. G

    Gülveren Yeni Üye

    Şekerpare Tarifi

    Şekerpare Nasıl Yapılır

    Şekerpare Malzemeleri:
    2-3 su bardağı un
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    1 çay kaşığı karbonat
    1 yumurta
    125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı irmik
    Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

    Şerbeti İçin:
    2,5 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    1 çorba kaşığı limon suyu


    [​IMG]


    Şekerparenin Yapılışı:Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.

    Afiyet Olsun...

    alıntı
     
  2. M

    Muhibbi Yeni Üye

    Elimizle yaptıgımız şekerpare daha lezzetlı oluyor...:D:rolleyes::D
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş