Resimli Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Mavi tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mavi Sağlık Ekibi

    Osmanlı Kuzu Kol Sarmasının Yapılışı
    Osmanlı Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
    Resimli Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi

    Osmanlı kültüründe önemli bir yeri olan kuzu kol sarmasını iyi ellerden yediğinizde ne kadar değerli bir lezzet olduğunu göreceksiniz.


    Malzemeler
    1 adet kuzu kolu,
    yarım kilogram ıspanak,
    yeterince tuz,
    karabiber,
    kekik
    alüminyum folyo.

    Sosu için malzemeler:

    1 adet orta boy kuru soğan,
    3 adet orta boy çarliston biber,
    1 adet orta boy domates,
    1 tatlı kaşığı domates salçası,
    1 çay bardağı sıvı yağ
    yeterince tuz.
    Kuzu Sarma.jpg
    Hazırlanışı:
    Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ilave etmeden haşlayalım. Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım. İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım. Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım. Eti döverek hafifçe inceltelim. Üzerine tuz ve karabiber serpelim. Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı düzgün bir şekilde yayalım. Etin yan kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım. Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim. 220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et iyice yumuşayana kadar pişirelim. Kuzu kolunu fırından alalım. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım.
    Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Küçük doğranmış biberleri ve ardından nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. Salçayı, yarım çay bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım. Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Nisan 2015
  2. N

    Nida Yeni Üye

    mmmmmm Kuzu kol sarma muhteşem bir lezzet
     
  3. Netice

    Netice Yeni Üye

    Ne yazık ki biz pek bilmeyiz dana kol sarma deseniz neyse :) genelde Adana'lılar kuzu eti seviyor.
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Bunun pişmişini getireceksiniz bir oturuşta yiyeceğim üzerine bir de yayık ayran sorma işte Osmanlı sarayındayım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş