Resimli Hardal Soslu Böbrek Tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında esmeralda tarafından paylaşıldı.

  1. e

    esmeralda Yeni Üye

    Hardal Soslu Böbrek nasıl yapılır
    Resimli Hardal Soslu Böbrek
    Hardal Soslu Böbrek Tarifi


    Hardal Soslu Böbrek

    [​IMG]

    MALZEMELER
    • 5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
    • 120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
    • 1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    • 6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
    • 100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
    • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    • 2 Çorba Kaşığı Hardal
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    • 1 Kahve Kaşığı Karabiber
    • 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)


    YAPILIŞ TARİFİ[*]Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. [*]Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız. [*]Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz. [*]Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız. [*]Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız. [*]Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz. [*]Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. [*]Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Hardal soslu börek tarifi kolay umarım lezzetlidir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş