Resimli Fırında Makarna Tarifi

Konu, 'Makarnalar' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Fırında Makarna Malzemeleri Nelerdir ? ,
    Fırında Makarna Nasıl Yapılır ? , Fırında MAKARNA TARİFİ ,

    MALZEMELER

    1 paket kalın çubuk makarna
    2,5 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    2,5 su bardağı süt
    2 vumurta
    1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    Tuz,
    karabiber

    [​IMG]

    Fırında Makarna tarifi

    Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.
    Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.
     
  2. K

    Kara Yeni Üye

    Fırında makarnanın tadıda bir başka oluyor. Beşamel sosla hazırlanır tereyağda kullanılırsa değmeyin lezzetine
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş