Resimli Etli Havuçlu Pirinç Pilavı

Konu, 'Pilavlar' kısmında Naime tarafından paylaşıldı.

  1. N

    Naime Yeni Üye

    Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Nasıl yapılır
    Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi

    Bu pilav için gerekli olan malzemeler:

    1.5 su bardağı pirinç
    1/2 kg yağsız kuşbaşı et
    1/2 ekmek kaşığı tereyağı
    1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    1 avuç dolusu badem içi
    2 orta boy havuç
    tuz
    karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Önceden pirinçleri ıslatın. Etleri yumuşayana kadar haşlayın. Diğer yandan bademleri öldürmeden haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir tencereye tereyağı ve ayçiçek yağını koyup bademleri kavurun. Sonra da içine haşladığınız etleri ve havuçları ekleyin. 1-2 kez kavurun ve tuz ile karabiberi ekleyin. Önceden ıslattığınız pirinci de ekleyip tekrar kavurun. Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeterli miktarda su ekleyip pilavı pişirin.

    Afiyet olsun
     
  2. M

    Maide Yeni Üye

    Pirinç pilavını çocukluğumdan bu yana hep sevmişimdir
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Pirinc pilavi guzeldir yedim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş