Resimli Çarşaf Böreği Tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Naime tarafından paylaşıldı.

  1. N

    Naime Yeni Üye

    Çarşaf Böreği Tarifi



    Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır



    [​IMG]


    Malzemeler

    1 su bardağı ılıklaştırılmış süt1 çay bardağı ılık su2 yemek kaşığı zeytin yağ1 paket kuru maya2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4 su bardağı unYağlamak için;1 çay bardağı zeytin yağ50 gram kadar eritilmiş tere yağ


    Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

    İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


    Yapılışı:

    Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

    Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

    Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

    15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

    8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

    Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

    Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

    Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
    İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

    Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

    Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
    Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

    Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin

    Afiyet olsun
     
  2. M

    Maide Yeni Üye

    Çarşaf böreği ne kadar lezzetli olur
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş