Resimli Buğu Kebabı Tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Buğu Kebabı Nasıl Hazırlanır ? ,
    Buğu Kebabı Nasıl Yapılır ? Malzemeleri Nelerdir ? ,
    Resimli Buğu Kebabı Yapılışı

    Buğu Kebabı Tarifi

    Gerekli Malzemeler
    1 kg koyun eti (but tarafından)
    yarım su bardağı un
    3 çorba kaşığı margarin
    2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
    2 kahve kaşığı kekik
    1 defne yaprağı
    300 gr arpacık soğanı
    1 kahve fincanı su
    2 kahve kaşığı karabiber

    Yemeğin Hazırlanışı
    Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.
    Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın.

    [​IMG]
     
  2. H

    Hoca Yeni Üye

    buğu kebabı; et, arpacık soğanı, domates, sarımsak, kekik ve baharat kullanılarak su konmadan hazırlanan bir et yemeği.
     
  3. E

    Esram Yeni Üye

    Buğu kebabı kendi buharıyla piştiğinden inanılmaz lezzetli bir yemektir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş