Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    [​IMG]
    Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
    2 küçük muz, doğranmış
    150 gr yoğurt
    Birkaç damla kırmızı gıda boyası
    1 yumurta beyazı


    Yemeğin Tarifi
    Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin. (Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

    Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın. Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

    Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun. Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz. Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın. Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın. Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

    SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz. Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    muz ve yoğurt mu
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş