Ramazanlık İftarda Çorba Çeşitleri

Konu, 'Çorbalar' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Ramazan Sofraları ve İftar İçin Çorba Çeşitleri
    En Güzel İftar Çorbaları Çeşitleri


    [​IMG]


    Yayla Çorbası

    Malzemeler:

    - 10 bardak et suyu
    - yarım bardak pirinç
    - 1,5 çorba kaşığı un
    - 1 yumurta
    - 2 bardak yoğurt
    - 2 çorba kaşığı yağ
    - 2 kahve kaşığı kuru nane
    - 1 kahve kaşığı kırmızı biber
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır. Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır. Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.


    Yuvarlama Çorbası

    Malzemeler:

    - 350 gr. yağsız dana kıyma
    - 1 yumurta
    - 2 çorba kaşığı un
    - tuz, karabiber
    - yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
    - yarım su bardağı nohut
    - 1,5 su bardağı yoğurt
    - yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
    - yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

    Hazırlanışı:

    Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır. Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.


    Şehriye Çorbası

    [​IMG]

    - 2,5 lt et suyu
    - 100 gr tel şehriye
    - 3 orta boy domates
    - yarım demet maydanoz
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Domatesleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve kabukları kalacak biçimde, iri rendeden geçirin. Bir iki kaşık et suyunun yağından koyup ateşte yumuşatın. Sonra kalan et suyunu ekleyin.Kaynamaya başlarken tuz ve şehriyeyi katın 10 dk sonra kıyılmış maydanoz serpip altını kapatın.


    Domates Çorbası

    [​IMG]


    Malzemeler:
    - 5 adet domates
    - 1 yemek kaşığı margarin
    - 1 yemek kaşığı un
    - 1 bardak süt
    - 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Hazırlanışı:

    Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Yavaşça sütü ilave edin. 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kabukları soyulmuş domatesleri blenderdan geçirin ve kaynamakta olan suya ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Ilıdıktan sonra boza kıvamına gelinceye kadar blendırdan geçirin. Tuzunu ilave edip rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve servis yapın.


    Mercimekli Pirinç Çorbası

    Malzemeler:
    - 1 su bardağı mercimek
    - 1 çay bardağı pirinç
    - 1 adet soğan
    - 1 çorba kaşığı salça
    - 6 su bardağı su veya et suyu
    - 100 gr margarin
    - maydanoz

    Hazırlanışı:

    Margarini tecereye alıp eritin ve doğranmış soğanları kavurun. Salçayı ve suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
     
  2. M

    Maide Yeni Üye

    Yaz günlerinde hava sıcak bile olsa ramazan çorbasız geçmez
     
  3. N

    Naime Yeni Üye

    Ramazanda kesinlikle soğuk çorba çeşitlerini tercih edeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş