Puşkar Böreği nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Puşkar Böreği çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 adet hazır yufka
    150 gr tavuk kıyması
    1 adet iri boy kuru soğan
    3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı nar ekşisi (yoksa 1 limon suyu)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı kimyon

    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ

    Sos için:
    1 su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı kuru fesleğen, kırmızı toz biber

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir tavada tavuk kıymasını sıvıyağda 2-3 dakika kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Dövülmüş sarmısak, nar ekşisi (veya limon suyu), tuz, karabiber ve kimyon katıp, 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yufkaları 16 eşit parçaya bölün (üçgen olarak) her bir parçayı hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı koyup, kenarlarını kapatın. Sigara böreği gibi sarın. Hepsini böyle sardıktan sonar kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Bu börekler için yoğurt, kuru fesleğen ve kırmızı toz biberle bir dip sos hazırlayın. Sosu bir kasenin içine koyup, servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına kızarttığınız börekleri dizerek soğutmadan servis yapın.
     
  2. lockhum

    lockhum Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. i

    iman Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. l

    lapielda Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş