Puf Poğaça İçin Püf Noktalar

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Minik Peri tarafından paylaşıldı.

  1. Minik Peri

    Minik Peri Bölüm Yöneticisi

    Hamurun pufidik olmasında her ne kadar kabartma tozunun etkisi olsa da başka noktalara da dikkat etmekte fayda görülmektedir. Pufidik poğaça yaparken önce sıvı malzemeleri karıştırıp ardından yavaş yavaş un ilavesi gerçekleştirmelisiniz. Ele yapışmayacak mümkün olan en yumuşak kıvamda hamur elde etmelisiniz. Un katı kıvamda olması durumunda poğaçalar sert olduğu gibi aynı zamanda poğaçaların yenmesi de zorlaşıyor.

    Pufidik poğaça yapmanın diğer püf noktası ise poğaçalar çıktıktan sonra onları hafif su ile ıslatmak ve bunları naylon poşet içine koymak olmalıdır. Poğaçalar nemli poşet içerisinde daha yumuşak oluyor ve yenmesi de daha iyi oluyor. Kıtır poğaça seviyorsanız bu işlem uygulamasına gerek yoktur.
     
  2. Uranüs

    Uranüs Yeni Üye

    Daha sonrasında tüketimler için ikinci yöntemi uygulamakta fayda var.
     
  3. Minik Peri

    Minik Peri Bölüm Yöneticisi

    Mutlaka deneyin faydasını görün.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş