Pudingli Kuru incir Tatlısı

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Pudingli Kuru incir Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    20 adet kuru incir
    1 bardak süt
    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    4 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    6 yemek kaşığı ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 yemek kaşığı bal
    2 adet karanfil tanesi

    Yemeğin Tarifi
    Kuru incirleri ılık suda 1 saat bekletin.

    Cevizleri irice dövün, tarçın ve karanfil ilave edin. Yumurtanın sarısını şekerle çırptıktan sonra süt, vanilya, mısır nişastasını ekleyin. Ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca hindistan cevizi atın. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın ve büyük bir tabağa yayın. İncirlerin sap kısmını kesin. İncirlerin içine hazırladığınız cevizli karışımdan koyun. Tencereye döşeyin. Üstünü kapatmayacak kadar su koyduktan sonra incirleri kısık ateşte 25 dakika pişirin. İncirleri ateşten alın, suyunu bekletin. Soğuyan incirleri muhallebinin üstüne yerleştirin. Beklettiğiniz suya bal karıştırıp incirlerin üzerine gezdirin. Hindistan cevizi serpip servis yapın.
     
  2. m

    muttun Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. s

    semra_23 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. f

    fulyakc Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. d

    depresyontedavi23 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. Murat

    Murat Yönetici

    İçerigine bakacak olursak pudingli kuru incir tatlısının ceviz de var tam bir vitamin deposu. Kalorisi çok olur dikkat..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş