Protein Kebabı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Protein Kebabı
    Malzemeler
    500 gr kuşbaşı dana eti
    2 su bardağı kültür mantarı
    Yarım adet limonun suyu
    1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin
    1 çay kaşığı tuz, karabiber

    Garnitür için;
    8 adet patlıcan
    1 adet kırmızı biber (çuşka)
    6 dal yeşil soğan
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    4-5 diş sarımsak
    1 çay kaşığı limon suyu
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin. Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın. Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin. Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin. Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın. Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin. Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun. Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın. Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun. Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın.
     
  2. f

    folloving Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. e

    erenbp Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. c

    cimbirkeland Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş