Proski tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Proski nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    Hamuru için:
    1 kg. un
    400 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    5 adet yumurta
    7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
    1 yemek kaşığı tuz
    Yarım yemek kaşığı toz biber
    2 yemek kaşığı domates salçası

    İç harcı için:
    1 su bardağı rende beyaz peynir
    Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine de mayayı ve tuzu aktaralım. Gördüğünüz gibi ayrıca mayayı eritmeye gerek duymadan her şeyi birlikte, üst üste koyuyoruz. Şimdi de toz kırmızı biber ve salçayı da ekleyip, başlıyoruz iyice yoğurmaya.

    Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım. Kırmızı renk bir hamur elde edeceğiz. Sonra tek bir top haline getirip, üzerini temiz ve hafif nemli bir bezle kapatıp, bir kenarda 1 saat kadar bekletelim. Böylece mayaya gelen kabaran hamuru greyfurt büyüklüğünde parçalara bezelere ayıralım. Mutfak tezgahının üzerini hafifçe unlayalım ve bu hamur bezemizi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açalım. Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesip, yuvarlak hamurlar çıkaralım. İsterseniz, proşkileri bu şekliyle de fırına verip, pişirebilirsiniz. Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan koyarak tıpkı poğaça gibi kapatalım yani ?D? şeklini verelim. Sakın üzerine yumurta sürmeyin ve yumuşak margarinle yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

    Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim. Aslında davetlerde çorba yanında da ekmek yerine verebileceğiniz, hem görünümü renkli hem de lezzetli bir poğaça. Tabii ki çay, kahve yanında da ikram edebilirsiniz.
     
  2. n

    nursena07 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. k

    kiraz Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. s

    sevim Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş