Prenses Tavuk tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Prenses Tavuk
    Malzemeler
    4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte)
    1 bardak pirinç
    1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 yemek kaşığı fıstık içi
    2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    4 adet kereviz sapı
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    1 bardak su
    Tuz
    Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın. Tavuk göğüslerini açın. Dövüp, inceltin. Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın. Kenarda bekletin.

    Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun. Kuş üzümünü atın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin. Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın.

    Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun. Açılmaması için, göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın.

    Tavukları fırın kabına dizin. Üzerine margarini ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
     
  2. B

    Bloody Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. e

    efgenia Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş