Pratik Lokma Tatlısı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Pratik Lokma Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı yaş maya
    3 adet yumurta
    3 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    1 tutam tuz

    Kızartmak için:
    2 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti için:
    2 yemek kaşığı tozşeker
    2 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Tozşekeri 2 bardak suyla 10 dakika kaynatın. Şerbeti soğuması için bekletin.

    Ilık sütün içinde yaş maya ve tozşekeri eriyene kadar karıştırın.

    Cam kasede yumurta, mayalı süt, un ve tuzu çırpın. Kabarması için 20 dakika bekletin.

    Tavada yağı kızdırın. Bir kaba zeytinyağ koyun. Tatlı kaşığını önce zeytinyağına batırın, sonra lokma hamurundan alıp yağın içine boşaltın. Bütün hamuru bu şekilde kızartın. Pişen lokmaların üstüne soğuk şerbeti döküp servis yapın.
     
  2. m

    melikeonater Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. e

    ecem.sadik Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. m

    maral Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş