PRATİK BİLGİLER / Pişirirken

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pişirirken


    Et Suyundaki Yağlar

    Eğer zamanınız varsa en kolay yol, et suyunu buzdolabına koyup yağın donarak üstte toplanmasını sağlamaktır. Donan yağı daha sonra yüzeyden rahatça toplayabilirsiniz.
    Et suyu veya çorbanın yağını almak için bir başka yol da, çorbanın içine bir iki buz tanesi atmaktır. Çorbayı hafifçe ısıtın, yağlar buz taneciklerine yapışır. Yalnız, buzları erimeye başlamadan önce tencereden almayı unutmayın.

    Süt Kaynatırken

    Çok yağlı taze süt kaynatırken en çok şikayet edilen konu tencerenin dibini tutmasıdır. Eğer sütü koyacağınız kabı önce temiz suyla çalkalar ve kurutmadan içine sütü koyup kaynatırsanız, bu dertten kurtulursunuz. Dibi tutmayan tencerenizi temizlemek de daha kolay olacaktır.

    Haşlanan Havucun Rengi

    Haşlanan havuç suyun içinden çıkarılınca rengini kaybetmeye başlar. Bunu önlemek istiyorsanız, kaynayan suyun içinden çıkardığınız havuçları hemen soğuk suyun altına tutun ve birkaç dakika suyun altında bekletin.

    Makarna Haşlarken Yapışmaması ve Taşmaması

    Makarna haşlarken başında beklemezseniz genelde suyunu taşırırsınız. Özellikle yeni makarna yapmaya başlayanlar da makarnaların birbirine yapışmasını önleyemezler. İşte size her iki derdinize de derman olacak bir çözüm yolu; makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını ve makarnaların birbirine yapışmasını önlemiş olursunuz.

    Dumansız Izgara

    [FONT=Comic Sans MS]Evde ızgara keyfi yaşamak istediniz ve fırının ızgarasında dumansız ve dertsiz ızgara yapmak niyetindesiniz. O zaman fırının dibine bir fincan su koyun. Su, dumanı ve yağı emecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Kızartmaların Tavaya Yapışması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Kızartma veya sote yaparken yiyeceklerin tavaya yapışması sorununu, tavayı yağ koymadan önce iyice ısıtarak aşabilirsiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Köftenin Tavaya Yapışması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Köfte ısıtırken tavanın dibine koyacağınız bir dilim pastırma veya ince jambon, köftelerin tavaya yapışmasını engelleyecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yeni Tava Kullanırken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Eğer tavanız yeni ve ilk kez kullanacaksanız, içine bir miktar sirke koyarak kaynatın. Böylece yiyecekleriniz tavaya yapışmayacaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Kızartma Yaparken Yağ Sıçraması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Kızartma yaparken tavanın içine serpeceğiniz bir miktar tuz, yağın etrafa sıçramasını engelleyecektir.
    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yağ sıçramasını engelleyecek bir diğer basit yöntem de tavanın üzerine metal bir süzgeç kapatmaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yemeklere Maydanoz İlavesi [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Balık buğulama, fasulye pilaki, kabak gibi yemeklere dereotu ve maydanoz ilave edecekseniz, yeşilliklerinin ve tatlarının bozulmaması için bunları yemek piştikten sonra katın.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yemeklere Tuz ve Şeker İlavesi [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yemeklerinize tuz ve şeker ilavesini pişmeye yakın yapın. Böylece yemekleriniz daha çabuk pişer.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Patateslerin Pişerken Dağılmaması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Patateslerin pişerken dağılmasını önlemek için pişmesine yakın tuz ilave edin. Böylece patateslerin dağılmasını önlersiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yumurta Haşlarken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yumurta haşlanırken patlamasını önlemek istiyorsanız, tepesine bir iğne ile birkaç delik açın. Böylece su, yumurtanın kabuğundan içeriye girerek hem yumurtanın patlamasını önleyecek, hem de yumurtanız çok kolay soyulacaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Rafadan Yumurta [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Buzdolabından çıkarır çıkarmaz yumurtanızı pişirirseniz, soğuk yumurta ani ısı değişimi nedeniyle genleşecek ve kabuğundan dışarı çıkmak isteyecektir. Bu durumda rafadan yumurta yapmak istediğinizde yumurtanızı cezveye yerleştirmeden önce bir parça limonu her tarafına sürün.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Et Yemeklerine Ekstra Lezzet [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Et yemeği yaparken yarım bardak suya, üç çay kaşığı sirkeyle birlikte yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, yemeğinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Ciğer [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, ciğeri pişirmeden yarım saat kadar önce sütün içinde bir süre bırakın. Bu şekilde ciğerin tadına tat katacaksınız.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Sosisler [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Sosislerinizin daha lezzetli olmasını sağlamak için pişirme suyuna çok az süt ekleyin ve orta ateşte pişirin. Hem sosisleriniz daha lezzetli olacak hem de bu işlem sosislerinizin çatlamasını önleyecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yemeğin Fazla Tuzu [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Her zaman aynı ölçüyü tutturamayabilir ve yemeğin tuzunu biraz fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken, tencerenin içine birkaç dilim çiğ patates atmaktır. Atılan patatesler, yemeğin tuzunu bir nebze olsun emecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Patates Pişirirken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Patates pişirirken, pişirme suyuna koyacağınız bir kaşık sirke, hem patateslerin renginin sapsarı kalmasını sağlar hem de daha lezzetli olur.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Sütlü Soslara Tuz [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Tuzun bazen sütü kestiğini unutmayın. Tabii önleminizi almayı da... Bu nedenle beşamel ve diğer sütlü soslar hazırlarken, kıvamlarını bulduktan sonra tuz koyun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Pilavınızı Isıtırken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pilavınızı tekrar ısıtırken tencerenin dibine yapışmasını istemiyorsanız, içinde su kaynattığınız bir kabın içerisine pilav tencerenizi koyunuz. Böylece pilavınız taneli kalacak ve tazeliğini koruyacaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Sosisleri Çatlamadan Kızartmak [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Sosisleri çatlamadan kızartmak istiyorsanız, kızartma işlemine başlamadan önce sosisleri birkaç yerinden bir iğne ile deliniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Tavada Ciğer [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olmasını kızartma ununa ilave edeceğiniz bir tatlı kaşığı kadar karbonatla sağlayabilirsiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Balık Kızartma [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Balığınızın çıtır çıtır kızarmasını istemez misiniz? O zaman balığınızı önce sütün içine batırın, sonra unlayın ve tavaya atın. Kızarmış balığınız hem görüntüsü hem de lezzetiyle iştah kabartacak.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Çatlamış Yumurtayı Haşlama [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Haşlayacağınız yumurta çatlamışsa ne yaparsınız? Ya yumurtanızı başka türlü pişirir ve haşlanmış yumurta arzunuzu ertelersiniz ya da çatlak yerine bir dilim limon sürerek, yumurtayı bir kaşığın içine koyar ve kaynar olmayan sıcak suda 10 dakika haşlarsınız.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lif Lif Uzayan Kaşar Peyniri [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını istiyorsanız, büyük delikli rende tercih edin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Et Suyu [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli et suyu için, önce suyunu alacağınız eti çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü alın. Daha sonra tencerenin kapağından hava almasını engelleyerek (kapağı hamurla kapatabilir veya düdüklü tencere kullanabilirsiniz) hafif ateşte kaynamaya bırakın.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Ayva Reçeli [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Ayva reçeli yaparken renginin güzel, ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olması için, kaynayan şekerin suyunu çekmesine fırsat vermeden ayvaları tencereye atın. İsterseniz, ayvaları daha önce pişirip yumuşattıktan sonra şekerini katın ve hafif ateşte iki saat pişirin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Benmari Usulü Yemek [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Benmari usulü yemek pişirirken, pişirme süresinin uzamaması için derin tencere kullanmayın. Hararetli pişimi engellemek için de su dolu kabın dibine küçük bir tabak koyun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Dolma [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Dolmanıza yeni bir lezzet kazandırmak istiyorsanız, içine kızarmış veya ufalanmış kestane ilave edin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Fırında Pişirdiklerinizin Kurumaması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Fırında pişirdiklerinizin kuruyup sertleşmemesi için, fırının içine küçük bir kapta su koyun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Hafif Hamur [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Açtığınız hamurun hafif olmasını istiyorsanız, içine bir miktar maden suyu katmayı deneyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Izgara Etler [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Izgarada et pişirirken etinizin yumuşak olmasını istiyorsanız, etin bir yüzünün tamamen pişmesini beklemeyin. Izgaraya koyduğunuz ilk yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman diğer yüzünü çevirin. Diğer yüzün pişimi tamamlandıktan sonra tekrar çevirip ilk yüzü pişirmeye devam edebilirsiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Marmelat Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Marmelatlarınızın daha canlı görünmesini istiyorsanız, marmeladınızı hazırlarken içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atmayı deneyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Pilav Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pilav yaparken tencereye bir dilim limon koymayı deneyin. Pilavınız tane tane ve bembeyaz olacaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yumuşak Pizza [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pizzanızın daha yumuşak olmasını istiyorsanız, hamuruna patates nişastası ekleyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Reçel Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Reçel kaynatırken karıştırma işlemini mutlaka tahta kaşıkla yapınız.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Salça Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Evde salça yaparken kıvamını tutturamadınız ve salçanız sulu olduysa endişe etmeyin. İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Ekmekler salçanızın fazla suyunu emecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yumuşak Etler [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pişireceğiniz etin yumuşak olmasını istiyorsanız, öncesinde zeytinyağında bir süre bekletin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yumurta Haşlarken Çatlamaması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yumurta haşlarken çatlamaması için, yumurtanızı bir kepçe ya da kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Soğan Kavururken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Soğan kavururken renginin canlı olmasını sağlamak için biraz tuz serpin.
    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Mantar [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pişireceğiniz mantarlara lezzet katmak için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serperek 5 dakika bekletin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Mısır Haşlarken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Mısır haşlarken daha lezzetli olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna bir tatlı kaşığı kadar şeker atmayı deneyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Ispanak Pişirirken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli ıspanak yemeği yapmanın sırrı, pişirirken içine çok az miktarda su koymaktan geçer. Çünkü ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişen ıspanak daha lezzetli olur.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Çorbanın Taşması [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Çorba kaynatırken taşmasını engellemek için içine birkaç tane buz parçası atmayı deneyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Kalamar Kızartırken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yumuşak ve lezzetli kalamar kızartması yapmak istiyorsanız, kızartmadan önce kalamarlarınızı süte batırın.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Daha Lezzetli Et Suyu [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken, suya atacağınız bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (maydanoz da olabilir) haşlama suyunuzu daha lezzetli yapacaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Patates Püresi Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Patates püresi yaparken içine şeker katmayı denediniz mi? Pürenize, kullandığınız tuz miktarınca yapacağınız şeker ilavesi, pürenizi daha iyi koyulaştırır ve daha lezzetli kılar.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Nar Gibi Kızarmış Tavuk [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Görünümüyle iştah kabartan nar gibi kızarmış tavuk yapmaya ne dersiniz? Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz, tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Tereyağı Kızartırken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koymayı deneyin. Böylece tereyağının yanmasını önleyeceksiniz.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Bayatlamayan Ekmek Yapmak [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Artık pek rağbet edilmese de hala evde ekmek yapanlarımız vardır. Eğer evde ekmek yapıyorsanız işte size ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacak sihirli formül: Bir miktar patatesi haşlayarak ezin ve ekmek hamurunuzun içine ilave edin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Lezzetli Yemekler İçin Sıcak Su [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yemeklerinizin lezzetli olmasının en büyük sırlarından biri yemeğe eklediğiniz sudur. Bu nedenle ekleyeceğiniz suyu önceden kaynatın ve yemeğe sıcak olarak olarak ekleyin. Kullanacağınız suyun kireç oranı ve lezzeti de yemeğinizi etkileyecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Yeşil Renkli Sebzeler [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Yeşil renkli sebzelerinizi pişirirken renklerini kaybemesini istemiyorsanız, tencerenin kapağını biraz aralık veya tamamen açık tutun. Böylece, buharın dışarı çıkması sağlanacak ve sebzeleriniz renklerini kaybetmeyecektir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Haşlanan Sebzelerin Renkleri [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Eğer sebzelerinizi haşlayacaksanız ve renklerinin de kaybolmamasını istiyorsanız, haşlama suyuna bir miktar sirke ekleyin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Keskin Kokulu Sebze Yemekleri [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Soğan, karnabahar, lahana gibi keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesinden şikayetçiyseniz, bu sebzeleri pişirirken tencerinin kapağını aralık tutun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Fırında Tavuk Pişirirken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Fırında tavuk pişirirken içinin pişmemesi ve dışının yanmasından mı şikayetçisiniz? O zaman tavuğu sırtı üstte kalacak şekilde tepsiye koyun. Fırınınızın sıcaklığı da 160 °C olsun.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Kavrulan etlerin biriken maddeleri [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Et kavururken tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri kesinlikle atmayın. Bunları bir kapta toplayın. Çünkü bu maddelerde bol miktarda aroma vardır.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Sote et ve sebzeler [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edin.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Derin kapta kızartma [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Kızartmanın tarifi çok kolaydır ve herkes yapar. Kızartılacak malzemeyi kızgın yağa atmanız bu işi kotarmak için yeterlidir. Ne var ki, sonuç hiç de umduğunuz gibi olmayabilir. Bu basit işlemin sonucunda herkes farklı lezzetler elde eder. Çünkü iyi bir sonuç ayrıntıda gizlidir; yağın kızgın ve yağ miktarının malzemeye oranla 4 kat fazla olması gerekmektedir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Çılbır Yaparken [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Çılbır yapmak çok basittir ancak konulacak suyun miktarı konusunda şüpheler bulunur. İdeal su miktarı, yumurtanın üzerini kapatacak kadar olmasıdır. Pişmesini kolaylaştırmak için de biraz tuz ve sirke ilave edilmelidir.

    [B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]Tane tane pilav [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#e5262f][FONT=Comic Sans MS]

    [COLOR=#333333][FONT=Comic Sans MS]Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir. Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır. [/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT][/COLOR][/font][/color][/FONT]
     
  2. PENİA

    PENİA Yeni Üye

    Paylaşım için teşekkürler. Bu bilgiler süper.
     
  3. Şaban

    Şaban Yeni Üye

    Bundan sonra daha dıkkatlı olacagım
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş