Posalı Yiyecekler Hangileridir?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Baklagillerde çok bulunan posa özellikle kuru fasulye, nohut, barbunya ve soya gibi baklagillerde bulunmaktadır.
    Badem, ceviz gibi yemişler; buğday, yulaf ya da çavdar gibi kepeği tam ayrılmamış gıdalar; kuru kayısı, kuru ve taze meyveler; bezelye, taze fasulye, pırasa, ıspanak gibi besinler posa bakımından zengin besinler olarak bilinmektedir.
    Posalı besinleri özellikle diyet listenizden eksik etmemeniz gerekmektedir. Bu besinleri de diğer besinleriniz gibi ölçülü miktarda almanız önerilmektedir. Fazla posa alımı sonrasında vücudunuzdaki vitamin ve mineral emiliminin önüne geçmiş olursunuz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş