Portakalli Krem Karamel

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Malzemeler:

    5 adet portakal
    300 gr. toz seker
    15 gr. tereyagi
    3 su bardagi süt
    2 adet kivi
    4 adet yumurta
    4 adet yumurta sarisi
    150'ser gr. yesil ve siyah üzüm
    1 paket vanilya



    Yapilisi:

    1.5 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin.
    1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin.
    6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin.
    Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin.

    Sütü kaynatin.
    Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin. Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin.

    Portakallari iyice yikayin. Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin.
    Sütü kaliba dökün.

    Derin bir firin tepsisine sicak su koyun.

    Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2. rafinda 1 saat pisirin.

    Portakallarin filetosunu çikartin.
    Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin.

    Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin.

    afiyet olsun
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Portakalın kabuklarını kullanmayı düşündünüzmü ? Portakalın içerisine bir adet greyfuyt atalımmı?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş