Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Kek çayın yanında vazgeçemediğimiz pasta türleri arasında yer almaktadır. Portakallı kek tarifi son zamanlarda en sık yaptığım kek türü olarak mutfağımda her zaman bulunmaktadır. Sizler de bu tarifi uygulamak istemez misiniz?

    Malzemeler:

    3 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı un
    1 portakalın suyu
    1 portakalın kabuğu
    1 paket vanilin
    1/ 4 su bardağı sıvı yağ
    3 yemek kaşığı yoğurt
    Yarım su bardağı ceviz içi

    Hazırlanışı: Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Vanilya, portakal kabuğu, yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Ardından ceviz ve kabartma tozu ilave edilerek kek çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ilave edilerek çırpılma işlemine devam edilir. Yağlanmış tepsiye karışım dökülür. Fırın önceden 175 derecede ısıtılır. 25- 40 dakika arasında kek pişirilir.

    Not: ilk 20 dakika dolmadan fırının kapağını asla açmamanız gerekmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş