Portakallı Hindi Dilimi tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Portakallı Hindi Dilimi
    Malzemeler
    1 adet hindi göğüs eti
    2 adet portakal
    20 adet brüksel lahanası
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 çay kaşığı biberiye
    1 yemek kaşığı ketçap
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 adet portakalın suyu
    1 adet kuru soğan
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Hindiyi yıkayın. Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın, kenara alın. Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün. Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün. 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin. Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın. Hindi pişmeye yakın tereyağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. Hindi soğuduktan sonra dilimleyin. Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz atıp brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın. Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın.
     
  2. d

    deniz35 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. s

    simo1985 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. e

    eucalyptus Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. e

    emay Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. l

    lal Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  7. a

    alone Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  8. c

    cansu Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  9. b

    bahar18 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş