Portakallı Helva

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Portakallı Helva hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 su bardağı irmik
    4 yemek kaşığı tereyağı
    5 yemek kaşığı toz şeker
    2 su bardağı portakal suyu
    1 adet portakalın kabuğu

    Yemeğin Tarifi
    Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın. Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün. Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın.



    Helva tenceresinde tereyağını eritin. İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun. Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın. Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun.
     
  2. İPEKNAZLI

    İPEKNAZLI Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. s

    semra_23 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. m

    madamalev Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. c

    cicii Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. s

    sel Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş