Portakallı Elmasiye nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Portakallı Elmasiye nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1,5 su bardağı toz şeker
    6 adet portakal
    1 adet limon
    5 yaprak jelatin
    2 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle portakalların ve limonun suyunu sıkıp, süzdürün. Ilık suda jelatinleri eritin. Bir tencereye su ve toz şekeri koyarak orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin. Portakal ve limon suyuyla erimiş jelatini katın. Kaynamak üzereyken alın ve ılınmaya bırakın. Ilınınca kaselere boşaltın ve buzdolabına alın. Donunca, kaseleri sıcak suya oturtup, 3 dakika bekletin ve servis tabaklarına tersyüz edin. Tekrar buzdolabına koyun. Servise kadar buzdolabında tutun.
     
  2. d

    derya__43 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş