Portakalın yararları

Konu, 'Diğer Sağlık Alanları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Portakal armağan olarak verilmiştir.

    Portakal serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır.

    Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini organik asitler ve şeker açısından da zengin. Ve tüm bu içerdiklerinin vücudumuza çeşitli yararları var.

    Portakalanormal doğumları önlemeye kadar pek çok şeye iyi gelir.

    Aynı zamanda Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir.

    Çiğ haliyle tüketilmesinin yanısıra reçeli özellikle Fransız mutfağında ve kümes hayvanlarıyla pişen yemeklerde çokça tercih ediliyor.

    Bol C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı grip ve benzeri hastalıklarda vücudun koruma gücünü arttırır.

    Portakalda mevcut B vitamini ve bol fosfor bulunur. Sinir siteminin kuvvetlenmesini ve iyi çalışmasını sağlar.

    Sinir zafiyetini giderir yorgunluğu geçirir.

    Kanı durultur hasta ve çocukların kansızlığını giderir.

    Karaciğeri çalıştırır ve safra ifrazatının arttırır.

    Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli veya çok az ve tatlı olanları yemelidir.

    Yenilecek portakallar tadı olgunlaşmış olmalıdır. Kesilen veya sıkılan portakallar fazla bekletilmeden yenmelidir.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Kış aylarında Adanadan gelen portakalı o kadar çok tüketirimki Allah'ın izniyle hastalık zor ugrar kapımıza..
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Portakal gerçekten vitamın deposu. Bende Antalya, Hatay, Adana'da yetişen portakallarını begeniyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş