Portakal Soslu Puf (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    [​IMG]
    Portakal Soslu Puf (4 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    100 gr Kuru Kayısı2,5 Su Bardağı Portakal Suyu2 Çorba Kaşığı Margarin2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri1 Kahve Fincanı Un1 Yumurta1 Çorba Kaşığı Margarin

    Yemeğin Tarifi
    Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin. Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Hazır portakal mevsimi yapmak lazım :) ellerinize saglık
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

  4. M

    Mina Yeni Üye

    sen diyette degilmisin Nehir abla :)
     
  5. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    kız ne var minnacık bişey tadacam altı üstü hayret bişeysin :p
     
  6. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bizde isteriz bu güzel puftan :)))
     
  7. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Mina duydunmu kız sipariş var elini çabuk tut :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş