Portakal Şekerlemeli Tart nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Portakal Şekerlemeli Tart nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    Tart hamuru için:
    2 adet yumurta
    1 paket yumuşak margarin (yani 150-200 gr)
    8 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı karbonat
    1 paket vanilya
    Alabildiğince un (yumuşak hamur olana kadar)

    Üzeri için:
    2 su bardağı dolusu portakal reçeli (ama kuşbaşı doğranmış olacak)

    Yemeğin Tarifi
    Önce derin bir karıştırma kabının içine iki yumurtayı kıralım. İçine toz şeker ve yumuşamış margarini ekleyelim. Üzerine vanilya ve karbonatı ilave edelim. Bir taraftan elimizle karıştırırken bir yandan da azar azar unu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unu ekleyip, yoğuralım. Yumuşak bir kıvama gelince un eklemeyi bırakıp, hamuru toplayalım ve bir kenarda 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

    Öte yandan tart kalıbımızın içini yumuşak bir margarinle yağlayalım. Sonra da dinlenen hamurdan ceviz büyüklünde parça ayırıp, kalınını kalıbın içine ama kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek yayalım. Şimdi havuz gibi iç kısmına, ince ince doğranan portakal reçelini yayalım. Üzerine o ayırdığımız hamuru rendeleyelim. En az 10 dakika önceden ısıttığımız ve 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirip, çıkaralım. Soğumasını bekleyip, dilimleyerek servis yapalım.
     
  2. m

    mhmtflk Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. h

    hassan27 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. r

    referee17 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş