Poğaça tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    [​IMG]
    Poğaça
    Malzemeler
    1 Ekmek Hamuru
    200 gr. Kıyma
    150 gr. Tereyağı veya Margarin
    İç Malzemesi
    Baş Soğan
    1 Domates
    1/2 Demet Maydanoz
    Tuz, Karabiber, Pulbiber


    Yemeğin Tarifi
    Oda sıcaklığındaki yağı ekmek hamuruna yedirin. Orta büyüklükte parçalar alarak serpilmiş un üzerinde yuvarayın, sonra açın.

    Hazırladığınız iç malzemesini açtığınız hamurun üzerine koyun, dilediğiniz gibi şekil verin. Ustüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

    İçin HazırlanmasıSoğanı küp şeklinde doğrayıp yağda biraz öldürün. Küp şeklinde doğradığınız domatesi, kıymayı, maydanozu ve soğanı birlikte 2-3 dakika kavurun. Isrenirse kıyma yerine peynir ya da ıspanak da kullanılabilir.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    tarifini güsel vermişsinn
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş