Pizza Hamuru (İtalya)

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    MALZEMELER
    1 bardak ilik su
    1 yemek kasigi kuru aktif maya ( pakmaya )
    1 yemek kasigi bal
    1/4 bardak sivi yag ( zeytin yagi daha lezzetli yapiyor! )
    1/2 cay kasigi tuz
    3 1/2 bardak un

    YAPILIŞ TARİFİ
    ilik suya bal ve tuz eklenir. Bal suyun icinde tamamen cozulene kadar
    karistirilir. yaklasik 20 saniye.icine mayayi ilave edip 5 saniye kadar daha
    karistirilir. Daha sonra icine 1 bardak un ilave edilip iyice karistirilir.
    Mayanin kabarmasini beklemeden unu ilave edilir . Daha sonra kalan
    unuda bu karisima ilave edip guzelde yogurulur. (Hamurun sert
    olmamasina dikkat edelim. Elimizi yormadan yogurulabilecek olmali. )
    Daha sonra bu hamurumuzu unlanms tezgaha alalim ve burada 1-2 dakika
    daha yoguralim. Bu hamurumuzun kabarmasi icin gereken bir islem.
    Sonra hamurumuzu plastik bir torbaya koyalim ve bir kaba koyup agzini
    bir bezle ortup ilik bir yerde dinlendirmeye birakalim. 45 dakika sonra
    hamurumuz kabarmis olacaktir.Bu asamada hamurumuzu tekrar
    yoguralim ve ikinci bir kez kabarmasi icin yine dinlendirelim. Bu islemi 3
    kez tekrarlayabiliriz. Bu sekilde hamurumuz tamamen olgunlasmis olacak.
    ( bu hamur istenirse derin dondurucuda saklanabilir ). Artik pizza
    hamurunu istediginiz capta acabilirsiniz.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Türkiye'deki pizzalar italyanlarınkine benzemiyor bence
     
  3. f

    fadime Yeni Üye

    katılıyorum Işık İtalyan pizzası ile Türkiyede yapılan Pizza çok farklı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş