Pitaya Bitkisi Nedir? Pitaya Faydaları Nelerdir?

Konu, 'O | Ö | P | R' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Ejder meyvesi (pitaya) kaktüs meyvesi ya da çilek armudu olarak da bilinir. Beyaz ve kırmızı olarak iki çeşidi bulunan bu meyvenin kesilmesi sonunda içinden susam tanesi şeklinde çekirdekleri ile karşılaşabilirsiniz. Kivi meyvesini yediğiniz şekilde bu meyveyi de tüketebilirsiniz. Güney Amerika, Asya'da tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişmektedir. Bu meyveyi salata, tatlı, kokteyl ve yemeklerinizde tüketebilirsiniz. Bu meyve şeker ilavesi olmadan tüketilmelidir. Yoksa diyabet sorunları yaşayabilirsiniz. 7 derece sıcaklıkta %80- %90 nem oranında saklanmalıdır.


    Pitaya Faydaları Nelerdir?

    *İçeriğindeki besin ve mineraller görme yeteneğini kuvvetlendirmektedir.

    *Bu meyve yaklaşık 60 kaloridir.

    *Kan şekerini dengeleyici ve kan basıncını dengeleyici özelliği bulunmaktadır.

    *Morlukların ve yaraların iyileşmesini sağlar.

    *Solunum problemlerini gidermektedir.

    *Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

    *Rahim ve yumurtalık sorunlarında etkilidir.

    *Kalsiyum içeriği sayesinde kemikleri güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

    *Yüksek tansiyonu dengeleme özelliği bulunmaktadır.
    pitaya-bitkisi-nedir-pitaya-faydalari-nelerdir-404.jpg
    *Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

    *Vücudun nem dengesini kontrol altında tutmaktadır.

    *Bu meyve antioksidan bakımından zengin bir meyvedir.

    *Tip 2 diyabet hastaları için önerilen bu meyve C, B1, B2, B3 ve demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir.

    *Bu meyve C vitamini, lif, kalsiyum ve potasyum kaynağıdır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş