Pişmiş Ürünlerin Buzdolabında Saklanması

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Pişmiş ürünlerden özellikle et, tavuk, balık gibi yiyecekleri oda sıcaklığında soğutma işlemi gerçekleştirdikten sonra en geç 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız. Buzdolabına kapalı bir kapta konan pişmiş yiyeceklerinizin dayanma süresi ortalama 2-3 gündür. Bu süre bittikten sonra eğer şüphe duyarsanız kesinlikle yemeyin. Yemeniz durumunda bir rahatsız yaşamaktansa yememek daha iyidir. Buzdolabına koyduğunuz kapalı kapların üstüne dolaba koyduğunuz tarihi yazmak da akıllı bir seçim olacaktır. Eğer yiyeceği dolaba ne zamandan beri sakladığınızı unuttuysanız hemen dökmelisiniz.

    Yemekler buzdolabında bekledikten sonra sadece bir kez ısıtılarak yenmelidir. Bir kez ısıtıldıktan sonra o yemek asla buzdolabına konmamalıdır. Tekrar ısıtmak onun bozulmasına neden olacağı için yenecek kadar yemek yapmak yapacağınız en doğru davranış olacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş