Pirzola Çatısı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Pirzola Çatısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    16 adet kalem pirzola
    2 sap biberiye
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tane karabiber

    Püre için:
    6 adet patates
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.

    Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin.

    Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın. Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak servis yapın.
     
  2. d

    damlaçeyiz Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. n

    naz Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş