Pirinçli Omlet (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yumurta Pişirimleri' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    [​IMG]
    Pirinçli Omlet (4 Kişilik) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 Çay Bardağı Pirinç
    3 Yumurta
    1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
    2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
    1 Tutam Kekik
    4 Su Bardağı Su, Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

    22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün.

    Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Çinliler gibi pirinç lapasımı yicez:) ben pek beğenmedim bu tarifi
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Pirinc cok sevmem ya yemeklerde :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş