Pirinçli Ebe Gümeci tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Pirinçli Ebe Gümeci tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 demet ebegümeci
    1 adet patates (küp küp doğranmış)
    1 adet havuç (küp küp doğranmış)
    2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
    2 yemek kaşığı pirinç
    Yarım limonun suyu
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tozşeker, tuz

    Yemeğin Tarifi
    Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun. Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın. Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
     
  2. b

    berfin Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. s

    safkan34xx Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş