Pirinçli Börek nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    [​IMG]
    Pirinçli Börek nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 Kg Un
    1 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Çay Bardağı Yoğurt
    1 Adet Yumurta
    1/2 Kahve Fincanı Sirke
    1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
    1 Tatlı Kaşığı Karbonat
    Tuz , Su
    İçi İçin:
    250 Gr Orta Yağlı Kıyma
    2 Adet Soğan
    2 Çorba Kaşığı Aspir
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Su Bardağı Su
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir kapta unu.zeytinyağı ve yoğurdu,1 adet yumurtayı,yarım kahve fincanı sirkeyi,1 tatlı kaşığı pudra şekerini,1 tatlı kaşığı karbonatı,tuzu ve yeterince suyu karıştırın.Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun.

    Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak ,yarı yarıya kavurun.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.Suyunu çekene dek pişirin.

    Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.Bu yuvarlağın yarısına,hazırladığımız içten bir miktar serpin.Diğer yarısını üzerine kapatın.Kenarlarını,çatal ile bastırarak ,şekil verin.Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    kabızlık sorunu olanlar yaklaşmasınn
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş